Historia

Siipiweikkojen tarina alkoi yli 30 vuotta sitten, kun Pekka Yli-Houhala oli opiskelemassa ravivalmennusta Yhdysvaltain Floridassa Pompano Beachin raviradalla. Radan läheisyydessä sijaitsi ravintola, jossa myytiin siipiä ja muutakin ruokaa.

Syntyi idea siipiravintolasta.
Ideastaan innostunut Pekka Yli-Houhala teki pian uuden reissun ison veden taakse kuumaan Floridan osavaltioon. Hän kävi hakemassa lisäoppia kanansiivistä ja niiden valmistuksesta.

Vuoden 1991 heinäkuun alussa ensimmäinen siipikastikelasti saapui Suomeen. Yli-Houhala starttasi siipien myynnin aluksi Lempäälässä yhdessä yhtiökumppaninsa Harri Lehtosen kanssa.

Ravintola sijaitsi paikallisella linja-autoasemalla. Ravintola olikin niin sanotusti "linjurin baari."

Alkuvaiheessa ravintolan palveluvalikoimaan kuului myös Matkahuollon asiamiespiste.
- Olimme lounasbaari, Yli-Houhala muistelee.

1990-luvun alun lama iski ja se söi lounasasiakkaat kitaansa – sananmukaisesti. Edessä oli vääjämätön konkurssi.

Yrittäjäkaksikko Yli-Houhala–Lehtonen eivät silti vaipuneet melankoliaan. He valitsivat toisen tien: amerikkalaisen unelman!
Yrittäjäkumppanit perustivat Siipiweikot-ravintolan Tampereen Aleksanterinkadulle vuoden 1993 elokuussa.
Siipiweikoista tuli Suomen ja Euroopan ensimmäinen tulisiin kanansiipiin erikoistunut ravintola. Paikka vietti 23-vuotissynttäreitään 20.8.2016

Kesäkuussa 2017 kääntyy jälleen uusi lehti Siipiweikkojen historiassa, kun Siipiweikot Helsinki avaa ovensa rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevassa Fenniakorttelissa.

Nyt on Helsingin vuoro!